anti-rat-souris-devis-prix-montpellier-herault-34Ce inseamna Deratizare?

Deratizarea reprezinta ansamblul de masuri care au ca scop combaterea rozatoarelor daunatoare.Termenul ‘’deratizare’’ deriva de la numele sobolanului de casa (Rattus) si are ca inteles distrugerea acestuia.Masurile de combatere a rozatoarelor se bazeaza pe cunoasterea caracteristicilor bislogice,ecologice si etiologice a rozatoarelor si cercetari chimice si toxicologice a substantelor ratidice.

In tara noastra se poate intalni un numar mare de rozatoare care fac parte din clasa mamifere grupate in 6 familii cu peste 35 specii si subspecii caracterizate prin insusiri de viata rar intalnite la alte animale.

mouseDe ce trebuie sa facem deratizare?

Rozatoarele produc pagube economice importante: Odata patrunse intr-o cladire rozatoarele pot roade cablurile de comunicatii, pot compromite rezervele de hrana sau alunga clientii din supermarket-uri;
Rozatoarele transmit numeroase boli infecto-contagioase grave, dintre care unele transmisibile la oameni, cum sunt: tularemia, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, icterul infectios, antraxul, rujetul, ricketsiozele, toxinfectiile alimentare, pseudopesta aviara, pesta porcina, turbarea, teniazele etc.

Prin particularitatile, mobilitatea si frecventa lor excesiva, rozatoarele reprezinta vectori permanenti si contribuie in mare masura la diseminarea pe scara larga a infectiilor, la transportul si la largirea focarelor naturale de boala.

6020-200Cand si unde trebuie efectuata deratizarea?

Combaterea rozatoarelor trebuie efectuata pe tot parcursul anului si cu o intensitate mai mare primavara si toamna, cand resursele de hrana din zona culturilor agricole se imputineaza si temperaturile exterioare devin tot mai coborate. Majoritatea rozatoarelor au regim variat de hrana, chiar omnivor, insusire care le permite sa se adapteze usor la cele mai diferite surse de hrana.

In mediul urban, acolo unde rozatoarele se adapteaza cu mare usurinta se impune efectuarea permanenta de deratizari, mai ales in spatiile ce le ofera conditii prielnice de dezvoltare, cum ar fi: subsolurile tehnice ale cladirilor, retelele de canalizare, depozitele alimentare, unitatile de productie alimentara sau farmaceutica, zonele de depozitare a deseurilor s.a.